Wie ben ik?


Jérôme Brosseron dans l'atelier de sa sellerie au Carla-Bayle
Outillage de la Sellerie Jérôme Brosseron au Carla-Bayle
La machin-è-coudre le cuir de la Sellerie Jérôme Brosseron, Carla-Bayle, Ariège
Cuirs pleine fleur à tannage végétal ou chrome de la Sellerie Jérôme Brosseron, Carla-Bayle, Ariège
Poinçons et matoirs pour la décoration du cuir à la Sellerie Jérôme Brosseron, Carla-Bayle, Ariège

Een passie, een roeping, een beroep

Western ruiter sinds altijd, voormalig ruitertoeristische gids in Polynesië, hebben het ontwerp en het onderhoud van mijn uitrusting mij altijd aangetrokken.
Het was tijdens een reis naar Australië dat ik professionele westerse zadelmakerij ontdekte.
Maar het is met Charles Leroy Dennis, zadelmaker in Bishop, Californië, dat ik in 1993 ging trainen in de westerse zadelmakerij.
Na het behalen van een masterdiploma zadelmakerij in Beieren opende ik in 1995 mijn eerste werkplaats in München.
In 2000 zijn mijn familie en ik verhuisd naar Carla Bayle, Ariège.

 

Een vraag naar traditie en kwaliteit

Mijn verschillende ervaringen hebben mij geleerd om methoden en oplossingen te ontwikkelen die traditie en esthetiek combineren en die voldoen aan de eisen van efficiëntie en soliditeit van een veeleisende clientèle, zowel amateur- als professionele ruiters.

Ik gebruik uitsluitend volnerfleder van hoge kwaliteit, voornamelijk plantaardig of chroomgelooid, dat ik zelf kies uit leerlooierijen en handelaars, en werk volgens traditionele en beproefde technieken.
Mijn hang- en sluitwerk, in koper, messing, brons, zilver of roestvrij staal, en mijn linnen of polyester draden, zijn ook zorgvuldig geselecteerd.
 

Tot slot beoefen ik lederen versiering met stoten en matrijzen, waardoor ik geometrische of florale versieringen kan maken volgens de traditionele Amerikaanse methode.
Deze methode is de erfgenaam van de in de loop der eeuwen in Europa toegepaste reliëfleertechnieken en bereikte Amerika via Spanje en Mexico.


Couture au "point sellier" à la Sellerie Jérôme Brosseron, Carla-Bayle, Ariège


Tarifs 2020 - N'hésitez pas à me consulter pour toutes questions - Devis gratuit - Prix en Euro - TVA non applicable, Art.293 du CGI